Kiválasztottak

Ma különösen felhergeltem magam. Jobban mondva: az átlagosnál is több világosság gyúlt az agyamban. Vagyis: olyasmit vettem észre, ami még sötétebb képet fest a korról és a világ rohamos romlásáról..

Itt van például ez a fogalom: KIVÁLASZTOTT. Van olyan nép, aki erre építi a stratégiáját? – Biztosan van. A kis szösszenet végére az is kiderül mi lenne/lesz az egyetlen értelmes válasz azoknak akik most magukról képzelik, egyetlen és legfontosabb az ő létük – mindenek-mindenkik felett.

Nézzük, hova vezetett ez?

Nos – valljuk be – sikeresek is lettek. Ezt el nekik ismerni. Hogy még kicsit közelebb merészkedjek ahhoz, ami bevillant az agyamba:

Vegyük pl. Amerikát, ami – vágyaik szerint – minden nép, minden kultúra vágyálma. „Oda kell eljutni!” Legalább is, ezt akarják elhitetni velünk, és sokan be is dőltek ennek a jó reklámnak – mert ez egy jól fizető reklám..

Nekem, mindenben szkeptikusnak, mi „jött szembe” reggel?

Amerika, ahol büszkének kell lenni a sokszínűségre. Amerika egyenlő: a legsokszínűbb ország. A mintademokrácia. Mintagazdaság, Mindenben a legjobb, legszebb. A kultúra is vezet. Az emberek boldogok.. Most azt mondom, amit szeretnének elhitetni a világgal. Ha egy pillanatban átérzem, mi lehet erről egy kínai, afroamerikai, latin, vagy pláne egy őslakos indián belső érzése, könnyen lehet, nem tévedek, ha mindegyikük egy nagyon hasonló érzést él át. „Nem igazán érzik magukat otthon.” Kik azok, akik igazán otthon vannak, tudják mit akarnak, és teszik is? Politikában, kultúrában, hatalomkifejtésben, agresszivitásban, nagyképűségben…

A választ Önök adják meg erre! Na, övék Amerika! Ők biztonságban vannak, mert kiválasztottak.

Most elmondom, szerintem mit is jelent ez.

Hiába szidjuk őket, bevált az, amit a gyermekeik születése pillanatából mindenkinek a tudatába sulykolnak. Hiszen az, akit mindenki meggyőz arról, kiválasztott, úgy is viselkedik. Valahol áll egy csapat ember, nézi a tájat, vagy várakozik valamire. Egy kiválasztott tudatú ember közéjük lép, máris megmozdul mindenki, felfigyel rá, és hamarosan azt tesz velük, amit akar. Hisz benne, és tudja, mit is kell tennie.. Ez így van rendjén, hisz még elszabadulnának a dolgok… Azt pedig nem engedhetik.

Mégis mi van a kezünkben, akik azt kell higgyük, hogy csak őket választotta ki valaki? Roppant egyszerű és kézenfekvő:

MI IS MONDJUK AZT MAGUNKNAK ÉS UTÓDAINKNAK, SZÜLETÉSÜKTŐL FOGVA, KIVÁLASZTOTTAK VAGYUNK! EZÉRT ŐK IS AZOK.

Ebben semmi túlzás nincsen.. Ez aztán mindenféle rasszizmustól, sovinizmustól és minden izmustól fényévekre van.

Ugyanis a szó biológiai értelmében MINDEN EMBER KIVÁLASZTOTT. Ezt szoktam mondani annak, aki nincs megelégedve magával, az életével, és az olyan nemzetek szülötteinek, mint magyar testvéreim. Ezen se kell megütődni, ha testvéremnek vallom ennek az országnak az „őslakosait” – már amennyire azok vagyunk.. Amit tudok magamról az ugyancsak vegyes képet mutat, de a kicsiny összezsugorított ország is létezik és higgyük végre azt, minden egyes emberünk kiválasztott! Születésünk abban a pillanatban történt, mikor az anyaméhben két sejt megharcolt érte, hogy egy közös, új életet hozzon létre. El tudjuk képzelni, mekkora erőfeszítés sikeres eredményei vagyunk? Ehhez két sejtnek egymást is el kellett fogadni, és szerződést kötni, hogy azután nem lehetnek csak ők, hanem MI lesz az ÉN!? Mi ez ha nem kiválasztottság? Az egész Univerzum engedélye és hozzájárulása nélkül ez nem valósulhatott volna meg.

Ez az első aktus azonban még egyszerűnek és könnyűnek is nevezhető a későbbi küzdelmes stációkhoz képest. Minden születő új sejt és sejthalmaz milliárdnyi feladatot kellett, hogy sikeresen elvégezzen ahhoz, hogy végül a napvilágra kerüljünk. Azután is, ha nincsenek körülöttünk önfeláldozó lelkek, életünk bármely pillanatban odaveszett volna. Mégis elértük a tudatosodás életkorát; nagyjából képesek vagyunk életünket óvni; gondolunk azokra is, akiknek mindezt köszönhetjük. Vagy ha kevesebb szerencsét juttatott számunkra a sors, a létünk mindenképpen óriási siker!

Szeressük hát az életet? Értékeljük azt amit elértünk, és törekedjünk mindent jobban, szebben tenni!

Hisz tudják: kiválasztottak vagyunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük