Helycserés támadás

Helycserés támadás /frissítve!/

Befogadtatás

Befogadtatás

A világ az olimpia lázában ég. Ez adta az ötletet, hogy mit is kéne tennünk itt Európában. A válasz kézenfekvő: a dolgokat és a személyeket a megfelelő helyre kell tennünk.

Próbálok igen röviden szólni arról, ami régóta húzódik, és – ha így megy tovább – az én maradék életem sem lesz elég, hogy megnyugtatóan vége legyen, vagy legalább is békésen rendeződjenek a rendezetlenségek.
Itt van mindjárt ez a „bevándorlás”. Egyesek szerint: menekültprobléma. Nos, erre könnyedén megtalálhatjuk a frappáns, „magyaros” megoldást. Az angol így mondja „The right man in the right place at the right time!” Ezt kissé módosítva, konkretizálva nőkre is, mivel egy híres amerikai mágnásnak hála – hogy ne csak egy adózó legyen egy családban – élhetünk egy a munka és a válás jogával élő hölgyeket magában foglaló világban, ami nem szarkazmus, hanem igen sok haszna van, főleg a férfiak tudatára nézve, és a nők addig rejtett képességeit kibontakoztatva, ne csak Jeanne d’Arce Jeanne d'Arcfogjon kardot, hanem minden nőnek legyen joga gránátoktól szétszakítva heverni a véráztatta földön… summa summarum: legyen akkor ez így: The right lady in the right place.. stb-stb…
Talán kezdik kapiskálni, mire is akarok kilyukadni. Mindezt pedig olyan apropóból, hogy egy hír röppent fel, amiben a nevezetes hölgy („Mér’ kell mindig kimondani?? – Mer’ kel(l!), annyira imádja a migránsokat, aminek megvan a pozitív reflexiója, a migránsok is viszont szeretik a karizmatikus hölgyet. Ellenben – ki tudja miért – az ostoba, felvilágosulatlan, a profit világában járatlan, sőt ezt az áldásos „szakmát” mélyen megvető polgárok nagyobb része éppenséggel ki nem állhatja, de egyenesen máshova kívánná ezt az egész bagázst. Minek ennyit vacakolni ezzel a csip-csup üggyel? Nem csűröm-csavarom tovább, és kimondom:
A nagy vihart kavart hölgy, és az őt ajnározó népes csapat, települjön át Afrika északi felébe, ahonnan ezek a derék harcosok jöttek, és ott együtt, a legnagyobb egyetértésben, egymást sokat ölelgetve éljenek boldogan, míg meg nem halnak! Ezzel véget lehet vetni ennek az áldatlan állapotnak. Szemmel láthatóan „ők” nem szeretnek itt élni. Szükségük van „azokra”, hogy jól érezzék magukat. Minek ez a nagy felhajtás, utaztatás, rendetlenség? „Ott” békében szerethetik egymást, és így mi is békében élhetünk.
Lehet, hogy vannak, akik ezt csúnyának és túl radikálisnak tartanák, de lássuk be, mennyi előny származna mindebből. Az a hazánk hű fia, aki vagyonát nem rest gyarapítani, hogy megsegítse ezeket a boldogtalan embereket, és kipusztítsa ezt a megfáradt, enervált Európát, ott, helyben, akár saját homlokának verítékével, sok-sok munkatársával karöltve, kapát-kaszát ragadva teremtsenek jobb hazát ezeknek a rendes honfiaknak! Mindazok, széles e világban, akik itt, nálunk szeretnék látni ezt az erős, ivarérett tömeget,  nyugodtan betársulhatnak! Nem beszélve arról, hogy ezen ifjak számára is megfelelőbb a megszokott klíma, és az ősi törvények, az agyon szabályozott, elavult európai jogrend helyett; mindannyian, akik érzik magukban az erőt és a tettvágyat, kerekedjenek fel, és saját vagyonukkal, karuk erejével vegyenek rész ebben! Azt a rengeteg homokot, ami túl nagy mennyiségben kavarog arrafelé, szőlővel és krumplival betelepítve minden létfontosságú tényező rendelkezésre áll majd. Így mindenki üdvére és hasznára a dolgok rendeződhetnének. Ezúton az ominózus személy kicsit elmélyülhetne a jelenleg (még) szokatlan és errefelé ismeretlen nyelvben és kultúrában – minden mellékzönge nélkül – hiszen, ha ismerné, vagy ismerte volna, sőt felismerné azt, ami az.., nos, akkor kicsit másként alakultak volna az események.
Lehet, hogy én megint rossz végét fogtam meg a problémának, lehet, hogy nem látom előnyeit annak, ha naponta kellene javítani a kaput és az ablakot, meg vastagabb falakat kéne húzni a házunk köré, sőt el kéne kezdeni gyártani a kézifegyvereket a sufniban, és gyűjteni az „alapvető élelmiszereket” – ami – lássuk be, eléggé rémisztő perspektíva, de így, bizonyára minden fél megkapná azt, ami jár neki, amit megérdemel, és amit megszolgált.
Tudnak ezek az angolok valamit..

Bobby

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük